Ponton over Durme aan toekomstig Heirbrugpark”

Het Belgisch Kampioenschap veldrijden komt in 2023 naar Lokeren. De gemeenteraad zet maandagavond het licht op groen voor de organisatie door vzw Rapencross. De stad maakt meer dan 250.000 euro vrij om de organisatie naar Lokeren te halen. “We plannen de bouw van een ponton over de Durme van Park Ter Beuken naar het toekomstig Heirbrugpark”, zegt Bram De Brauwer van vzw Rapencros.

Amper twee jaar geleden maakte Lokeren haar debuut op het internationale cyclocrosstoneel. De Kruibeekse Poldercross stond toen eenmalig zijn plaats af aan de Lokerse Rapencross omdat de Wase buren toen zelf de gastheer waren voor het BK.

In 2023 zal die eer Lokeren zelf te beurt vallen. Op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 maken de beste Belgische veldrijders op en rond de flanken van Mont Henri onderling uit wie één jaar lang met de Belgische driekleur mag rondrijden. “Met deze organisatie kunnen we de lacune opvullen die in Lokeren ontstond na het wegvallen van de aankomst van de Omloop”, zegt De Brauwer. 

Ponton over Durme

Ook het parcours belooft een blikvanger te worden. De Brauwer en zijn kompanen gooiden eerder dit jaar al hoge ogen met een ponton over de Schelde voor het BK veldrijden in Antwerpen. Dat huzarenstukje willen ze ook in Lokeren herhalen met een ponton over de Durme van Park Ter Beuken naar het toekomstige Heirbrugpark. Ook de flanken van Mont Henri in datzelfde Park Ter Beuken zullen opnieuw een hoofdrol spelen.

Photo:  © Yannick De Spiegeleir

Ontdek meer