Lokeren organiseert BK veldrijden in 2023: “Opnieuw met ponton”

Lokeren heeft de organisatie van het BK veldrijden in 2023 naar zich toegetrokken. “We hebben hier tal van mogelijkheden om er iets schitterends van te maken.”

In het weekend van 14 en 15 januari 2023 zal het kruim van de Belgische veldrijders zich verzamelen in het Park ter Beuken van Lokeren. De Mont Henri, bekend van de Rapencross, wordt de scherprechter, maar Lokeren wil ook nog andere hindernissen in het parcours opnemen.

“Naast het park stroomt de Durme, dus is het logisch dat we die rivier in het parcours betrekken”, zegt organisator Bram De Brauwer. “Net zoals het BK in Antwerpen, waar ik ook in de organisatie zat, gaan we met een ponton het water over.”

De organisatie maakt zich sterk dat het een massa volk kan verwelkomen. “We zitten ook vlakbij het station van Lokeren. Ideaal dus voor de supporters om met het openbaar vervoer af te zakken naar het BK.”

“Wat verderop is de Markt. Waarom daar niet het rennersdorp maken? Dichtbij de horecazaken, die ook zo hun graantje kunnen meepikken van het geheel. Wij hebben hier tal van mogelijkheden om er iets schitterends van te maken en dat gaan we dan ook doen.”

Ontdek meer